21 februari 2024

Haaglanden – Tekorten aanpakken en kansen grijpen in Haaglanden

De grootste sector in Haaglanden is openbaar bestuur. De sector staat voor uitdagingen, zoals een vergrijzend personeelsbestand. Vier op de tien medewerkers is 50 jaar of ouder. Het openbaar bestuur moet verder ook concurreren met andere werkgevers op een krapte arbeidsmarkt om schaars personeel te vinden.

In Haaglanden is het totaal aantal openstaande vacatures vanuit alle sectoren in voor de overheid relevante beroepsgroepen in een jaar tijd met bijna tweederde toegenomen. Om nu en in de toekomst aan nieuw personeel te komen in deze krappe arbeidsmarkt heeft UWV 27 mogelijke oplossingen gebundeld in het rapport ‘Personeelstekorten aanpakken, oplossingen voor werkgevers’.

Voor werkzoekenden is een regionaal overzicht kansrijke beroepen uitgebracht. In Haaglanden zijn twee groepen gestart voor de basisopleiding WMO conculent. Dit is één van de kansrijke beroepen binnen het openbaar bestuur.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com