25 april 2024

Westland – Versterk de natuur in het Haagwegbos

Natuurlijk Delfland heeft aan het College van B&W een brief gestuurd om de plannen om de natuur in het Haagbosweg te versterken.

Haagwegbos blijkt niet langer geschikt voor de bouw van villa’s. Daarmee is de kap van het bos overbodig en lonkt een nieuwe, betere bestemming. Natuurlijk Delfland ziet kansen en doet voorstellen om het beheer van het bos op zich te nemen en zou graag met de gemeente over deze kansen en onze voorstellen willen praten.

Wat nu een prachtig natuurlijk bos is met een hoge biodiversiteit, was voorheen een tuinderij, gesloopt rond 2000 en is nu dus een prachtig bos van ca. 6.700 vierkante meter. Gelegen langs de Haagweg, tegen Natura2000 gebied Solleveld. Dat maakt het nog waardevoller omdat het een schakel is tussen de duinen en het achterliggende land. Aan twee zijden liggen sloten wat de natuurwaarden vergroot, er is een restant van een oude boomgaard en er leven allerlei soorten planten, insecten en dieren. Natuurlijk Delfland wil graag in overleg met de gemeente, OWBZ en belangstellenden zien hoe het bos behouden kan blijven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com