20 mei 2024

Zoetermeer – Predicaat Hofleverancier voor Keurslager Van Leeuwen

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Smit, heeft op donderdag 25 november 2021, in aanwezigheid van burgemeester B.R. Arends, het Predicaat Hofleverancier uitgereikt aan Keurslager Van Leeuwen in Naaldwijk. Het predicaat werd uitgereikt naar aanleiding van het 100-jarig jubileum van het bedrijf in dit jaar.

Slagerij Van Leeuwen is in 1921 gestart in een pand in de Molenstraat, hoek Emmastraat. In 1927 verhuisde ze naar een eigen pand in de Rembrandtstraat, waar zij nu nog steeds gevestigd zijn in een eigentijdse, recent verbouwde winkel. Keurslager Van Leeuwen is inmiddels in handen van Paul van Leeuwen, en met zoon Dylan van Leeuwen heeft de 4e generatie zich inmiddels gemeld.  

Keurslagerij Van Leeuwen is het vierde bedrijf in de gemeente Westland dat zich Hofleverancier mag noemen. De andere bedrijven zijn Bouwgroep Hofman (Maasdijk), Meesterbakker Roodenrijs (met meerdere vestigingen in Westlandse kernen) en Van Alphen Schoenen (Naaldwijk).

Om in aanmerking te komen voor het Predicaat Hofleverancier moet een bedrijf minstens 100 jaar bestaan en de ontstaansgeschiedenis moet duidelijk en aantoonbaar zijn. Voor het verkrijgen van het Predicaat Hofleverancier komen alleen ondernemingen in aanmerking die gerekend kunnen worden tot het midden- en kleinbedrijf. Ook moet de onderneming van plaatselijk of regionaal belang zijn te midden van branchegenoten en er moet sprake zijn van juridisch en economisch onbesproken gedrag en een onberispelijke bedrijfsvoering.

In Nederland zijn momenteel ongeveer 400 bedrijven die zich Hofleverancier mogen noemen. Het gaat hierbij om Koninklijke waardering in de vorm van een predicaat waardoor men het Koninklijk wapen mag voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Het predicaat staat onder meer voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com