25 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Westvliet mogelijk nieuwe locatie voor sporten

Westvliet in Leidschendam -Voorburg mogelijk nieuwe locatie voor rugby en beachvolleybal. De 250 jeugdleden en hun ouders van de Voorburgse Rugbyclub (VRC) kunnen niet wachten. Als de gemeenteraad de plannen goedkeurt en de financiering beschikbaar stelt, spelen zij vanaf september op een nieuw veld op Sportpark Westvliet. Naast het rugbyveld is er ook ruimte voor de aanleg van zes beachvolleybalvelden en de herinrichting van de openbare ruimte waardoor het overzichtelijk en verkeersveiliger wordt en er plek is voor parkeren.

VRC is al lange tijd op zoek naar een eigen, permanente plek in de gemeente. Het perceel aan de Westvlietweg geeft sportpark Westvliet een mooie impuls. Naast het aanleggen van één kunstgrasveld voor VRC biedt de locatie meer mogelijkheden. Zo is er ruimte om een multifunctioneel beachveld aan te leggen, een club- en kleedaccommodatie en een parkeerterrein dat de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger maakt.
Deze combinatie heeft voordelen voor de aanwezige verenigingen op het sportpark, omdat zij gebruik kunnen maken van elkaars faciliteiten. Het parkeerterrein biedt een oplossing voor de parkeerdruk op het sportpark en bij muziekvereniging Sint Caecilia.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com