4 maart 2024

Regionieuws TV – 1000 meter lange buizen WarmtelinQ in Rijswijk de grond in

De buizen van WarmtelinQ zijn in Rijswijk aangelegd. Het plaatsen van de buizen gebeurde door middel van een ondergrondse HDD-boring. Dit is een computergestuurde techniek waarmee horizontaal geboord wordt en obstakels worden omzeild. Er is een hele dag gewerkt om de 1000 meter lange buizen de grond in te trekken, tot wel 25 meter op het diepste punt. WarmtelinQ is een ondergrondse leiding die restwarmte van industrieën in de Rotterdamse haven transporteert naar Den Haag en alle tussenliggende gemeenten. De leiding wordt aangelegd om een deel van de woningen en bedrijven in Zuid-Holland duurzaam te verwarmen. Door de aanleg van WarmtelinQ is er geen gas meer nodig voor het verwarmen van woningen en bedrijven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com