15 juli 2024

Archeologen vinden middeleeuwse fundering Binnenhof

Tijdens de renovatie van het Binnenhof hebben archeologen van de gemeente Den Haag funderingen uit de 13e eeuw gevonden. Het zijn resten van een nog onbekend gebouw uit de tijd van graaf Floris de Vijfde. De muren zijn opgebouwd uit zeer grote bakstenen, zogenaamde kloostermoppen. Ze liggen onder de galerij van de Eerste Kamer. Daar werd eerder deze maand ook al een trapportaal uit de 15de eeuw gevonden.

Het archeologisch onderzoek maakt deel uit van de renovatie van het Binnenhof. Met de aannemers is afgesproken dat tijdens de bodemwerkzaamheden archeologen meekijken. Daarbij worden nieuwe technieken gebruikt, zoals een 3D-scan, om onder meer muren in kaart te brengen. Aan het einde van het onderzoek wordt het samengevoegd tot een animatie die laat zien hoe het Binnenhof er vroeger uit heeft gezien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com