21 mei 2024

Delft – Bachkoor Holland en concertgebouw kamerorkest brengen Matthäus Passion naar Delft.

In het voorjaar van 2022 staat het beroemde oratorium van Johann Sebastian Bach – de Matthäus Passion (BWV 244) – opnieuw op de lessenaar van het Bachkoor Holland en het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest. De internationale solisten zijn Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Anna-Lena Elbert (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas).

Het concert vindt plaats onder leiding van dirigent Gijs Leenaars in Leeuwarden (7 april), Lochem (9 april) en Delft (14 en 15 april). Bachs Matthäus Passion is een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. Het behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek.

Na twee jaar het werk niet te hebben kunnen uitvoeren, kijken koor, orkest en publiek enorm uit naar de vier geplande uitvoeringen rond Pasen 2022. Op Goede Vrijdag zal de Matthäus Passion traditiegetrouw in de Nieuwe Kerk in Delft worden uitgevoerd in het bijzijn van diverse nationale en internationale gasten van het gezelschap en de gemeente Delft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com