20 mei 2024

Delfland – Maak dit jaar nog gebruik van subsidie voor vergroenen van uw tuin

Rotterdam, 2 december 2021 – Sinds 1 juli dit jaar biedt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een subsidie aan voor het ‘waterproof’ maken van de tuin. Al tientallen inwoners uit het gebied waarin het hoogheemraadschap actief is, maakten gebruik van de regeling. Zij pasten hun tuin aan, zodat deze beter is voorbereid op het veranderende klimaat (klimaatadaptatie). Gezien de korte tijd dat deze regeling loopt, is deze wellicht nog niet zo bekend en is een flink bedrag van € 74.000,- over. Het hoogheemraadschap roept inwoners en bedrijven daarom op om nog voor het einde van dit jaar subsidie aan te vragen.

Het wordt warmer en het regent harder en langer. Tegelijkertijd blijft het langere periodes droog. Klimaatverandering heeft grote gevolgen en vraagt om ingrijpende en duurzame maatregelen. Met de campagne ‘Samen Waterproof’ en de subsidieregeling Klimaat en Ruimte wil het hoogheemraadschap inwoners en bedrijven stimuleren om hun omgeving aan te passen aan het veranderende klimaat. Met het idee dat vele kleintjes samen weer een grote maken.

Met de subsidie die het hoogheemraadschap de afgelopen maanden aan inwoners en bedrijven heeft uitgegeven, is al 1.100 m2 vergroend. Dit betekent dat bij elkaar ruim 2 tennisbanen aan tegels en grijze daken zijn vervangen door groen. Ook komt het schone regenwater van ruim 260 m2 aan dakoppervlak niet meer terecht in het riool en wordt een hoeveelheid van 50 badkuipen aan water op de plaats waar het valt opgeslagen in plaats van dat het wordt afgevoerd. Door deze aanpassingen kunnen deze plekken zware regenbuien beter aan. Ook is er dan minder last van droogte in periodes met weinig regen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com