20 mei 2024

Den Haag – Aandacht voor surfdrama Scheveningen 2020 in Muzee

Muzee besteedt aandacht aan de herdenking van het surfdrama dat op 11 mei 2020 plaatsvond en diepe indruk maakte op alle inwoners van Scheveningen en ver daarbuiten.

Tot 8 juni 2021 toont Muzee wisselende foto’s en gedichten aan het havenlicht in de voortuin van het museum. Deze beelden en teksten zijn afkomstig uit het gedenkboek dat gemaakt werd door een aantal initiatiefnemers die persoonlijk geraakt waren door het verlies. Samen met Muzee staan zij nu stil bij het herdenken maar ook de troost die het delen van verdriet na het ongeluk bracht.

Verlies op zee draagt de hechte kustgemeenschap van Scheveningen al generaties met zich mee. Vorig jaar was duidelijk merkbaar dat alle Scheveningers waren verbonden in rouw. In tuinen, aan het strand, op zolderkamers en aan keukentafels werd gepraat, of in stilte uiting gegeven aan deze tragische gebeurtenis. Op social media werd mee gerouwd. Er verschenen gedichten, illustraties en uitingen die blijk gaven van de emoties die men voelde.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com