13 april 2024

Den Haag – Burgemeester Van Zanen stapt in rolstoel om leven met een beperking zelf te ervaren

Op vrijdag 3 december heeft burgemeester Van Zanen de stichting Voorall bezocht. Voorall is de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking. Het bezoek vindt plaats ter gelegenheid van de jaarlijkse Wereldgehandicaptendag.  

De burgemeester werd ontvangen door Jacob Zuurmond, voorzitter van de Raad van Toezicht en Wim Carabain, directeur. Na de kennismaking werd hem gevraagd plaats te nemen in een rolstoel om zelf te ervaren hoe het is om je met een rolstoel op de openbare weg te kunnen verplaatsen.  

Hij werd tijdens de wandeling door stichting Voorall geïnformeerd over de hindernissen op de openbare weg. Ook ging de heer Van Zanen in gesprek met diverse ervaringsdeskundigen.

Zo heeft hij gesproken met iemand met een visuele beperking die bij het oversteken erg afhankelijk is van goed werkende rateltikkers. Tenslotte heeft de burgemeester gesproken met een vrijwilliger die actief is als cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner helpt mensen met een beperking die zijn vastgelopen in een aanvraagprocedure bij de gemeente, bijvoorbeeld bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).  

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com