20 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Nieuwe afspraken over wonen, leven en duurzaamheid

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft met huurders en verhuurders afspraken gemaakt over wonen. Ze gaan aan de slag met het plan Langer Zelfstandig Wonen. De verhuurders maken de komende 10 jaar een aantal complexen waar veel ouderen wonen toegankelijk, zodat bewoners lang thuis kunnen blijven wonen. Ze krijgen hiervoor subsidie van de gemeente. Volgend jaar komen er ook meer flat-coaches bij.

Zij zorgen ervoor dat mensen elkaar leren kennen en helpen. Ook voor de verbetering van de leefbaarheid wordt gezamenlijk opgetrokken. Zo kan overlast worden aangepakt. Om de duurzaamheid te verbeteren willen de gemeente, huurders en verhuurders gezamenlijk werken aan klimaatmaatregelen, zoals vergroenen van tuinen en daken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com