25 juni 2024

Den Haag – 120 jaar consultatiebureau: van zuigelingenzorg tot opvoedhulp

120 jaar geleden werd in Den Haag het eerst consultatiebureau geopend. Doel was toen nog zuigelingensterfte tegen te gaan.Tot het einde van de 19e eeuw haalde 1 op de 5 baby’s de eerste verjaardag niet.

Tot 1949 daalde het sterftecijfer van zuigelingen van 20 procent naar 3 procent en het sterftecijfer van 1- tot 5-jarigen van 14 procent tot onder de 1 procent.  Inmiddels is het consultatiebureau uitgegroeid tot een organisatie die steun biedt bij opvoeden en opgroeien.

Den Haag vindt het belangrijk dat alle kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien, aldus de wethouder zorg. Het consultatiebureau is inmiddels het Centrum Jeugd & Gezin geworden. Dat zit in elk stadsdeel. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com