16 juli 2024

Westland – Geen Katholieke Kerkdiensten na 17.00 uur

In de Westlandse Rooms Katholieke kerken worden in december na 5 uur ‘s middags geen vieringen gehouden. Dit vanwege de toenemende corona besmettingen en het advies van de regering. In verband met de handhaving van de anderhalve meter afstand zijn er maar een beperkt aantal plaatsen in de kerkgebouwen beschikbaar.

Om mensen niet teleur te stellen zal er voor de kerstvieringen weer gereserveerd moeten worden. Alleen mensen die gereserveerd hebben kunnen dan worden binnengelaten. Er wordt nog onderzocht of er op 24 en 31 december in de katholieke kerken ’s middags een viering kan plaatsvinden. Voor de ‘thuisblijvers’ is er de mogelijkheid om de vieringen op internet te volgen.

Eerder deze week werd bekend dat streng-christelijke kerken het advies van de regering naast zich neerleggen. Zij vinden dat kerkdiensten tot 8 uur ‘s avonds mogelijk moeten blijven. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com