8 december 2023

Zoetermeer – Beter zorgen voor oudere huisdieren

Twee keer per jaar naar de dierenarts met je oudere hond of kat voor een controle? Veel baasjes in Zoetermeer doen dit niet. Dit terwijl oudere dieren, net als oudere mensen, meer zorg nodig hebben. Anton van Zetten bij AniCura Dierenkliniek Zoetermeer: “Ze lijken misschien nog zo gezond als voorheen, maar het verouderingsproces is echt aan de gang. Dieren geven niet aan dat ze pijn en hebben en oudere dieren maken toch een aanzienlijke grotere kans op gezondheidsproblemen.

Twee keer per jaar het senior dier laten checken door een dierenarts is dan ook onze norm. ”Slechts een kwart haalt deze norm bij honden. Voor senior katten is de situatie nog alarmerender. Daarvan komt slechts een vijfde twee keer per jaar bij de dierenarts. 

Honden en katten zijn vanaf 7 jaar senior. Een derde van de hondenbaasjes schat deze leeftijd goed in. Toch denkt bijna 60% dat hun hond pas vanaf 8 jaar of ouder senior is. Kattenbaasjes schatten de seniorenleeftijd een stuk hoger in. In 80% van de gevallen denken ze dat het 8 jaar of ouder is en de meesten veronderstellen dat het dier pas senior is vanaf zijn tiende levensjaar. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com