4 maart 2024

Den Haag – Haagse Hogeschool gastheer Lego League

De Haagse Hogeschool de trotse gastheer van de regiofinale Delft van de FIRST LEGO League. Leerlingen van 9 t/m 15 jaar mochten in teams aan de slag met het ontwerpen, programmeren en bouwen van een compleet autonome robot van LEGO. Bovendien zetten de techneuten van de toekomst hun eerste stappen met de kennishub in Delft.

De FIRST LEGO League daagt leerlingen uit met een jaarlijkse opdracht om te denken als wetenschappers en technici. Dit jaar is het thema CARGO CONNECT. Teams worden uitgedaagd om ons globale transportsysteem te verbeteren. Hoe maken we goederen toegankelijker? Hoe leveren effectiever? Hoe verbinden we mensen meer aan elkaar? Grote uitdagingen voor de toekomst waarvoor de leerlingen oplossingen bedenken, uitgerust met de bekende gekleurde kunststofblokjes hun verbeelding.

De inzet? Een plaats in de Beneluxfinale. Dit alles op de campus van De Haagse Hogeschool in Delft: de plek waar de deelnemers over een paar jaar wellicht terugkeren voor een technische studie aan De Haagse Hogeschool of de TU Delft. Een plek die bovendien technologie ademt. Dagelijks lopen er zo’n 2500 studenten Bouwkunde, Chemische Technologie, Elektrotechniek, Industrieel Productontwerp, Mechatronina, Ruimtelijke Ontwikkeling, Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Toegepaste Wiskunde en Werktuigbouwkunde rond. Het gebouw is bovendien slim: er wordt van alles gemonitord met sensoren, zoals airflow, CO2 en luchttemperatuur. Het licht en het klimaat wordt aangepast op basis van deze sensoren en de aanwezigheid in het gebouw. Zo is het gebouw super energie efficiënt!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com