8 december 2023

Regionieuws TV – 15-jarige Hagenaar niet vervolgd voor duw waarbij 39-jarige man onder de tram kwam

Een 15-jarige Hagenaar die een 39-jarige Poolse man duwde, die daarna onder een tram kwam, wordt niet vervolgd. Bij onderzoek door politie en openbaar ministerie is gebleken dat het geen opzet was. Het slachtoffer was heel erg dronken en viel het groepje jongeren lastig.

Dit is te zien op camerabeelden. De 15-jarige jongen had een woordenwisseling met de man en probeerde weg te lopen. De man bleef echter de confrontatie opzoeken en ging dicht tegen de jongen aan staan en probeerde hem te slaan. De jongen maakte een afwerende beweging precies toen de tram er aan kwam, waardoor het slachtoffer onder de tram kwam. Getuigen hadden al verklaard dat de dronken man erg agressief was.

Volgens de officier van justitie was de duw die gegeven werd alleen bedoeld om afstand te creëren en niet om de man onder de tram te duwen. Er was in oktober vorig jaar veel commotie over het ongeluk omdat er op social media al snel van werd uitgegaan dat er opzet in het spel was.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com