21 mei 2024

Westland – Nieuwe afspraken met woningcorporaties

Woningbouwcorporaties en huurdersverenigingen in Westland hebben nieuwe afspraken gemaakt met de gemeente. Dit gaat ondermeer over het aantal woningen dat de corporaties bouwen en over toewijzing en kwaliteit van de woningen. Wonen Midden-Delfland en de Wassenaarsche Bouwstichting hebben delen van het Vestia-bezit overgenomen en zijn actief op de sociale woningmarkt in Westland.

Er zijn nu nadere afspraken gemaakt over het realiseren en behouden van voldoende sociale huurwoningen en geschikte woningen voor ouderen. Steedion is nu nog onbekend in Westland, maar zal over een paar jaar ook sociale huurwoningen gaan verhuren. Ook worden er tot 2030 minstens 1.800 huurwoningen bijgebouwd. Daarbij wordt rekening gehouden met de vraag van senioren en starters.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com