13 april 2024

SP: Delftse hulp gedupeerden toeslagenschandaal

De Delftse SP wil weten wat de gemeente Delft doet om gedupeerden van het toeslagenschandaal van de belastingdienst te helpen. De overheid heeft alle gemeenten, en dus ook Delft, gevraagd om deze mensen te ondersteunen. Het is de bedoeling dat de gemeente hulp geeft aan mensen die een gemeentelijk hulpverleningstraject willen volgen en waarvan de problematiek toegewezen kan worden aan de toeslagenproblematiek.

De SP vraagt na contact met enkele gedupeerden opheldering over de hulp. “We horen van mensen dat zij nog helemaal niet geholpen zijn door de gemeente” zegt SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum. “Deze mensen hebben genoeg meegemaakt en zouden bij de gemeente met open armen ontvangen moeten worden. Dus we willen nu wel weten wat er aan de hand is”

De SP vraagt onder andere of de gemeente de 57 mensen die in Delft slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire persoonlijk benadert en of er wel bij iedereen een hulptraject gestart is. Ook willen de socialisten weten of er Delftse kinderen uit huis zijn geplaatst en of deze gezinnen hulp hebben gekregen, en of de gemeente ook hulp gaat bieden aan mensen die in de schulden zijn gekomen door onterechte problemen met andere toeslagen, zoals de huurtoeslag.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com