22 april 2024

Den Haag – Portretten van Andy Warhol te zien in Paleis

Tot en met 6 maart is in Escher in Het Paleis in Den Haag een bijzondere selectie van tien portretten van Andy Warhol te zien.

Deze iconische Amerikaanse Popartkunstenaar deelde zijn voorliefde voor grafiek met M.C. Escher. Langs de trappen in de grote ontvangsthal wordt u verwelkomd door Warhols serie van vier befaamde koninginnen, de ‘Reigning Queens’ (1985). Onderdeel van deze serie is een zeefdruk van koningin Beatrix. Het portret van Beatrix krijgt met de komst naar Paleis Lange Voorhout een bijzondere extra lading. Het is een lange tijd haar werkpaleis geweest, waardoor ze hier veel tijd heeft doorgebracht.

Op de eerste verdieping worden zes portretten van befaamde vrouwen getoond, waaronder supersterren als Marilyn Monroe, Ingrid Bergman en Grace Kelly. Warhol was gebiologeerd door beroemdheid en bewoog zichzelf, door zijn status als wereldberoemd kunstenaar, ook in die kringen.

Deze tentoonstelling vormt een bijzondere kans om het werk van Andy Warhol, de vaandeldrager van de Popartbeweging, te zien naast de prenten van Nederlands beroemdste graficus.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com