25 juni 2024

Den Haag/Rotterdam – Laat luchtvaart niet buiten schot bij stikstofmaatregelen

De luchtvaart wordt buiten schot gehouden bij het oplossen van de stikstofcrisis.

Dit tot ergernis van de Statenfractie van GroenLinks Zuid-Holland. Een groot deel van de provincie ligt onder de vliegroutes van Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Natuurgebieden lijden onder de stikstofuitstoot.

Robert Klumpes, Statenlid namens GroenLinks: ‘Op dit moment worden er door het Rijk veel maatregelen voorgesteld om de stikstofcrisis tegen te gaan. Maar in geen enkel document staat iets over de rol van de luchtvaart, terwijl ook deze sector verantwoordelijk is voor een deel van de stikstofuitstoot. Wij willen dat de luchtvaart haar steentje bijdraagt.’

Een groot deel van de provincie ligt onder de vliegroutes van de twee vliegvelden. Natuurgebieden hebben veel last van de stikstofuitstoot.

Het Statenlid wil daarom dat de luchtvaart niet langer wordt uitgesloten van stikstofmaatregelen. ‘Op deze manier is het dweilen met de kraan open. In alle sectoren worden maatregelen getroffen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com