22 juni 2024

Zoetermeer – 25 jaar lang, altijd sneeuw

Precies 25 jaar geleden opende SnowWorld haar eerste indoorskihal in Zoetermeer.

Net buiten de stad werd een dak geplaatst over een helling en werd gepionierd met het maken van een kunstmatig sneeuwdek van dezelfde kwaliteit als in de Alpen. De piste van 120 meter trok meteen al veel geïnteresseerden die vooral op zoek waren naar het complete wintersportgevoel. Zo verrees ook een restaurant met typisch Oostenrijkse gerechten, een après-ski-bar en een wintersportwinkel. Het concept sloeg aan en vormt tot op de dag van vandaag de basis van SnowWorld.

De komst van een officieel erkende wedstrijdpiste zorgde voor een stroomversnelling. Naast officiële wedstrijden en trainingsweken van internationale professionele skiteams, is SnowWorld de thuisbasis van veel atleten die ook deze winter een gooi doen naar de medailles.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com