23 april 2024

Rijswijk – Meer groen, minder steen op schoolpleinen

Gemeente Rijswijk streeft naar een klimaatadaptief en groen Rijswijk. Daarom is het vanaf 1 januari 2022 mogelijk om als Rijswijkse basisschool een aanvraag in te dienen voor een subsidie voor zogenaamde groenblauwe schoolpleinen. Het college van b&w wil met deze subsidieregeling basisscholen stimuleren om hun schoolpleinen regen – en hittebestendig in te richten en daarmee een uitdagende, natuurrijke en gezonde speelomgeving voor kinderen te creëren.

De regeling voor scholen helpt bij het financieren van de aanleg van een groenblauw schoolplein. Dat betekent stenen eruit en planten erin. Hiervoor stelt de gemeente per kalenderjaar € 40.000 beschikbaar. Wethouder Duurzaamheid Armand van de Laar zegt hierover: “Het klimaat verandert en we hebben steeds vaker te maken met extreme wateroverlast, droogte en hittestress.

Door het vergroenen van tuinen en wijken hebben we daar minder last van. Daar hebben we iedereen in de stad bij nodig zoals inwoners en ondernemers. Met hun vaak versteende pleinen kunnen ook scholen hier echt een verschil maken. En het mooie ervan is: voor de leerlingen wordt het speelkwartier leuker en leren ze meer over de natuur. Zo houden we samen de stad leefbaar én gezond.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com