22 juni 2024

Rijswijk – Ruim 9 ton euro rijkssubsidie binnen voor tijdelijke studentenwoningen

Rijswijk krijgt bijna 1 miljoen euro subsidie van het Rijk om tijdelijke woonruimte voor studenten mogelijk te maken.

Daarvoor worden woningen gecreëerd voor studenten die anders moeilijk aan een woning kunnen komen. Het geld wordt gebruikt voor een project voor studentenhuizen aan de Polakweg. Daar worden drie leegstaande kantoren in de Plaspoelpolder omgebouwd naar 312 studentenwoningen met gemeenschappelijke ruimtes.

De studentenwoningen kunnen verhuurd worden voor een periode van 10 jaar. Een deel van de woonruimte wordt door de gemeente bestemd voor alleenstaande, studerende statushouders. In 2022 kunnen de eerste studentenhuizen in gebruik worden genomen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com