19 april 2024

Den Haag – ‘’Global Contrast’’ modeshow ROC Mondriaan succesvol

Ruim 300 studenten van de School voor Beauty, Hair & Fashion van ROC Mondriaan presenteerden maandag jl. hun jaarlijkse modeshow op een enorme catwalk in Kunstmuseum Den Haag.

De collecties zijn ontworpen door studenten van de opleiding Mode/maatkleding en de eerstejaars van de opleiding Fashion. De studenten lieten zich speciaal inspireren door het overkoepelende thema ‘’Global Contrast’’ verwijzend naar de wereldwijde tweedeling. In deze roerige tijd zoekt de wereld naar verbinding, terwijl mensen en hun meningen soms juist steeds verder van elkaar af lijken te staan. Inspirerende subthema’s zijn: La Portofinese, Wicked, Framed, Po(w)der Tribe, Sheer Gear, Geek Chic, Raven Haven.

Twee jaar moest ROC Mondriaan de show cancelen vanwege de Covidmaatregelen. Schooldirecteur Vincent van Eijck sprak lovende woorden: ‘’Studenten hebben weer hun stinkende best gedaan mooie collecties neer te zetten. De kwaliteit is hoog en het is ongelofelijk fijn dat ze dat weer op een echter catwalk met publiek konden laten zien. En dan op deze geweldige plek!’’ Eindelijk waren de prachtige collecties van talentvolle jonge ontwerpers weer te zien op de catwalk in de Tuinzaal van het Kunstmuseum. Jaarlijks presenteren studenten Mode niveau 2 tot en met 4 aan het eind van het schooljaar de modeshow als spectaculaire afsluiting van een jaar van hard werken. Het publiek bestaande uit familie, vrienden en geïnteresseerden werd ook dit jaar verrast met de premièreshow van jonge en enthousiaste ontwerpers die hun creativiteit, materialen, professionaliteit, inzet èn talent tonen. Tijdens de show werden tevens de eindexamenpresentaties geshowd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com