18 mei 2024

Haaglanden – Oproep zorgvuldig gebruik olievaten bij oud en nieuw

Bij de oud en nieuw viering wordt steeds vaker een brandje gestookt in een oud olievat. De bodem van zo’n vat wordt zo heet dat het asfalt smelt en zorgt voor een flinke schade aan de weg. Ook bij plaatsing van de oliedrum op een grasveldje ontstaat schade. Gemeenten adviseren om bij gebruik van een olievat op de openbare weg voorzorgsmaatregelen te nemen.

Dit kan onder meer door het vat op een laag zand te zetten of door hem op tegels of klinkers te plaatsen.

Bij verkeerd gebruik zal de politie optreden. De kosten van de schade wordt dan verhaald op de eigenaar van het olievat. Net als vorig jaar is het gebruik van vuurkorven en vuurmanden op straat verboden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com