23 april 2024

Zuid-Holland – Fred van Trigt nieuwe voorzitter Platform Religieus Erfgoed Zuid-Holland

Burgemeester Fred van Trigt van Zoeterwoude is voorzitter geworden van het Platform Religieus Erfgoed Zuid-Holland. Hij volgt daarmee Frans Buijserd op. De leden van het Platform verwachten dat Van Trigt, dankzij zijn bestuurlijke ervaring en betrokkenheid veel voor het erfgoed-platform kan betekenen.

Het platform is in 2008 opgericht. Leden informeren en adviseren elkaar over bijvoorbeeld restauratie, herbestemming en het ontwikkelen van een kerkenvisie. Doel is om ondanks dat kerkgebouwen dreigen te sluiten ze toch te behouden door het geven van een andere bestemming. Van Trigt is sinds ruim een jaar burgemeester van Zoeterwoude en was daarvoor wethouder in Hillegom.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com