20 mei 2024

Wassenaar – Gratis mondkapjes voor minima

Vanaf 1 december is het op veel plekken verplicht om een mondkapje te dragen. Maar voor mensen met een inkomen op of rond bijstandsniveau, is het kopen van mondkapjes een extra uitgave die er eigenlijk niet bij kan. Daarom worden er in Wassenaar de komende weken gratis mondkapjes uitgedeeld aan mensen met een laag inkomen.

Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Voor wie elk dubbeltje twee keer om moet draaien, is de aanschaf van een goed mondkapje opnieuw een extra uitgave in een toch al moeilijke tijd.”

Wassenaarders met een smalle beurs krijgen een paar gratis mondkapjes. De komende dagen worden er in totaal ruim 2.000 stuks uitgedeeld. Een deel van de mondkapjes is herbruikbaar en gemaakt door de MareGroep. De MareGroep is een lokaal maatschappelijk bedrijf dat mensen helpt bij hun re-integratie op de arbeidsmarkt. Het andere deel van de mondkapjes is ter beschikking gesteld door Gezondverzekerd.nl, onder andere verantwoordelijk voor de gemeentepolis. De mondkapjes worden uitgedeeld via de Voedselbank, Centrum Jeugd en Gezin (CJG), Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) en Vluchtelingenwerk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com