18 mei 2024

Zuid-Holland – Geen akkoord Lightrailtraject binckhorst

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft zich onlangs unaniem uitgesproken niet akkoord te gaan met een OV-tracé tussen de Maanweg (Binckhorst), Station Voorburg en Zoetermeer/Delft waarbij
scouting Livingstone-Miriam, Opa’s veldje en de tuin van Huygens Hofwijck worden aangetast.

De gemeenteraad wil onderzoeken of het tracé van de lightrail ondergronds aangelegd kan worden.

Bij het doortrekken wordt gevreesd dat het lightrailtraject dwars door de tuin van Huygens’ Hofwijck aangelegd zal worden. Volgens CDA-statenlid Meindert Stolk vormt het 17 e -eeuwse huis en de bijbehorende tuin een uniek stukje Zuid-Holland erfgoed dat bewaard moet blijven.

Eerder berichtten wij al over de verkeersontsluiting van de Haagse wijk De Binckhorst. Op de situatietekening lijkt te worden aangegeven dat de OV-verbinding door schaars groen openbaar gebied en cultuurhistorisch erfgoed wordt aangelegd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com