18 mei 2024

Regionieuws TV 11 jan 2022 – Steeds meer meldingen overlast plasticafval in Westland

Steeds meer mensen klagen over de manier waarop in Westland plasticafval wordt opgehaald.

De bedoeling is dat zakken met het afval aan lantaarnpalen worden gehangen. Volgens de klagers gebeurt het vaak dat zakken scheuren en het afval over straat waait. Of de zakken worden te vroeg buiten gehangen omdat er te weinig plek is.

Dan hangen er dagen plastic zakken vol afval voor ze worden opgehaald. Door de gemeente wordt aangevoerd dat deze wijze van ophalen van het afval goed is voor het milieu. De partij Westland Verstandig presenteert volgende maand een zwartboek over de vorm van afval ophalen, met foto’s en meldingen. De partij probeert al enige tijd de inzameling anders te laten doen: afvalscheiding achteraf en ondergrondse verzamelbakken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com