16 juni 2024

Westland – Varend Corso dit jaar óók naar Den Haag

De editie van het Varend Corso van dit jaar gaat hoogstwaarschijnlijk óók Den Haag aandoen. Die gemeente heeft een subsidie van 25-duizend euro beschikbaar gesteld. Er wordt dit jaar in het weekend vanaf 24 juni gevaren. Den Haag wordt dan op zondag 26 juni bezocht. De vergunningen en coronamaatregelen zouden nog roet in het eten kunnen gooien. De organisatie bereidt zich echter al wel voor.

Den Haag bij het corso betrekken stond al een paar jaar op het programma, maar tot nog toe is dat niet gelukt. De extra corsodag in Den Haag zorgt voor nieuw publiek. Onlangs werd het varend corso nog uitgeroepen tot Internationaal Immaterieel Erfgoed. Het thema van dit jaar is “It’s Showtime”. Naast Westland vaart het corso ook door Maassluis, Midden-Delfland, Vlaardingen, Delft en Rijswijk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com