18 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Nieuwe fitplaats in Leenkamp Leidschendam

Donderdag 13 januari is er een fitplaats geopend door wethouder sport Astrid van Eekelen in de wijk Leenkamp in Leidschendam. Een plek waar inwoners, zeker tijdens de aanhoudende lockdown, buiten kunnen sporten en bewegen.

Voor elke inwoner is er wat te beleven want de fitplaats heeft een diversiteit aan toestellen en er is een obstacleparcours aanwezig. Inwoners kunnen daarnaast gratis gebruik maken van de Sport & Fitness app. Via een QR-code op de toestellen is de app makkelijk te downloaden en krijg je bijvoorbeeld informatie over het toestel, de oefening en welke spiergroep(en) je traint.

Wethouder Van Eekelen: “Het is meer dan ooit belangrijk dat inwoners kunnen sporten en bewegen om gezond en vitaal te blijven. De fitplaats in de wijk Leenkamp is een mooie aanwinst. Jong en oud kan zich vermaken op de verschillende toestellen en digitale begeleiding is beschikbaar. En dat allemaal in de frisse buitenlucht!”

Door de huidige corona maatregelen heeft de opening in een kleinschalige setting plaatsgevonden waar partner Sport en Welzijn een leuk circuitje organiseerde voor de kinderen van basisschool De Tandem. De leerlingenraad van de school heeft o.a. meegedacht over het ontwerp van de fitplaats.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com