13 april 2024

Zuid-Holland – Bevolking duidelijk achter huidige coronabeleid

De Nederlandse bevolking staat duidelijk achter het huidige coronabeleid van de regering. Zo kunnen zowel het coronatoegangsbewijs als een eventueel 2G-beleid rekenen op een ruime meerderheid voorstanders. Jongeren zijn daarin wel wat kritischer. Dit blijkt uit de Marktpeiler, een maandelijks onderzoek van Multiscope, onder ruim 1.000 Nederlanders.

Een duidelijke meerderheid (71%) is voorstander van het gebruik van het coronatoegangsbewijs. Daarnaast is ook 63% voor het invoeren van een 2G-beleid waarbij alleen personen die volledig gevaccineerd of genezen zijn van corona toegelaten worden op locaties waar veel mensen samenkomen. Jongeren (jonger dan 35 jaar) zijn wat kritischer op beide zaken. Zo is binnen deze leeftijdsgroep slechts een krappe meerderheid (55%) voor het coronatoegangsbewijs en is een duidelijke minderheid (41%) voor het invoeren van een 2G-beleid.

De meeste Nederlanders (80%) zijn van plan een boostervaccinatie te gaan halen of heeft deze al. Zo’n 8% van de bevolking twijfelt op dit moment nog over deze extra vaccinatie, 12% zegt deze zeker niet te gaan halen. Ook tegen meer toekomstige vaccinaties zijn weinig bezwaren. Zo zegt 38% zelfs zo veel vaccinaties te nemen als nodig is, wil 14% een vaccinatie per half jaar of kwartaal en vindt 22% een jaarlijkse vaccinatie een goed idee

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com