18 mei 2024

Zotermeer – Planten zaailing Anne Frankboom

Burgemeester Michel Bezuijen heeft een zaailing geplant van de Anne Frankboom in het Wilhelminapark, het herdenkingspark in Zoetermeer waar ook het oorlogsmonument staat.

Burgemeester Bezuijen: “Toen het college het bijzondere verzoek kreeg van de stichtingen ElemenTree en Wereldboom, om een nazaat van de Anne Frankboom te plaatsen, hoefden we niet lang na te denken. Wij voelen ons vereerd dat wij in de gelegenheid worden gesteld deze zaailing van de Anne Frankboom in ons park te planten als uiting van verbondenheid met alle slachtoffers van vervolging.”

Anne Frank stierf vlak voor het einde van de oorlog in Bergen-Belsen. De kastanjeboom waar Anne Frank vanuit het zolderraam van haar onderduikadres aan de Prinsengracht op uitkeek in Amsterdam – en die ze beschreef in haar dagboek, Het Achterhuis – overleefde de Tweede Wereldoorlog, maar werd in 2010 door een zomerstorm geveld. Stekjes, kastanjes en zaailingen van de Anne Frankboom zijn door vrijwilligers van ElemenTree en Wereldboom veiliggesteld.

Het Wilhelminapark is het oudste park van Zoetermeer en heeft de status van monumentaal park. Het is een herdenkingspark met een oorlogsmonument. Daarom is dit een zeer geschikte locatie voor deze boom. Bij de zaailing staat een bordje met een foto van Anne Frank en een volgende tekst uit haar dagboek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com