18 mei 2024

Den Haag – Aan de slag voor goede mondzorg voor kinderen

Op 20 januari heeft de Haagse gemeenteraad het SP-initiatiefvoorstel ‘Mondzorg: het begint bij de eerste tand’ aangenomen. Bijna een kwart van de Haagse kinderen gaat niet naar de tandartscontrole. Te veel ouders zijn bovendien niet op de hoogte van het feit dat een bezoek aan de tandarts voor kinderen gratis is. Het mijden van de tandarts kan blijvende gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van kinderen.

Het initiatiefvoorstel vraagt aandacht voor de mondgezondheid van kinderen vanaf het eerste melktandje. Zo komt er met dank aan het voorstel goede en intensieve voorlichting op voorscholen, CJG’s (Centrum Jeugd en Gezin), consultatiebureaus en scholen. Daarnaast stelt de SP spreekuren over mondzorg voor op consultatiebureaus in Escamp en Laak: het aantal kinderen dat niet naar de tandarts gaat is namelijk het hoogst in deze stadsdelen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com