16 juli 2024

Zuid-Holland – Drie op vijf mensen gebruikt prijsvergelijkingsite

Nederlanders vinden het belangrijk om prijzen te vergelijken bij een online aankoop. 58% gebruikt daarom prijsvergelijkingsites. Kieskeurig.nl en Consumentenbond.nl zijn het meest populair. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope en Hogeschool van Amsterdam onder bijna 7.000 Nederlanders.

Prijsvergelijkingsites spelen een belangrijke rol in de aankoop van producten of diensten. Maar liefst driekwart van de online shoppers (76%) vindt het belangrijk prijzen te vergelijken voordat zij een online aankoop doen. De meerderheid (58%) gebruikt daarbij prijsvergelijkingsites. Mannen (64%) maken vaker gebruik van dit soort websites dan vrouwen (51%). Daarnaast is opvallend dat hoger opgeleiden (67%) vaker prijsvergelijkingsites gebruiken dan lager (57%) en middelbaar opgeleiden (58%).

Online shoppers gebruiken het vaakst Kieskeurig.nl (26%), Consumentenbond.nl (25%), Independer.nl (22%), Beslist.nl (20%) en Tweakers.net (18%) om producten of diensten te vergelijken. Op enige afstand volgen UnitedConsumers.com, Pricewise.nl, Prijsvergelijken.nl, Google Shopping en Overstappen.nl.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com