22 juli 2024

Den Haag – Eerste week van de Digitale Ethiek

De gemeente Den Haag houdt de allereerste Week van de Digitale Ethiek. De stad van Vrede & Recht stelt privacy en verantwoord datagebruik deze week centraal. Zo zijn er verschillende activiteiten, lezingen en tentoonstellingen om kennis te delen en bewustwording te creëren bij het brede publiek.

Wethouder Saskia Bruines: “We kennen het allemaal, de snelle knop voor toestemming online. Je klikt erop want je wilt de video zien, een artikel lezen of gewoon een website bezoeken. Maar weet je wat je rechten online zijn? Bij wie klop je aan als iemand tegen je zin foto’s van jou online deelt? Ook in de fysieke wereld om ons heen speelt dit. Wat gebeurt er met de beelden van camera’s die je in de stad ziet hangen? Daarover gaat Den Haag deze week in gesprek met bestuurders, inwoners en IT-experts.”

Wij nodigen je van harte uit om verschillende programmaonderdelen bij te wonen tijdens de Week van de Digitale Ethiek. We hebben een aantal interessante evenementen voor je op een rijtje gezet. Het volledige programma is hier terug te vinden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com