18 mei 2024

Zoetermeer – Liederen over eenzaamheid in Palenstein

Onder leiding van zangpedagoge Sandra van den Brand is een projectkoor opgericht in Palenstein. Het koor repeteert woensdag 26 januari en zal op vrijdag 28 januari vanaf 15:30 uur de liederen ten uitvoer brengen in de Adventskerk en aan de bewoners van De Morgenster. Het repertoire bestaat o.a. uit een door de deelnemers zelfgeschreven Palensteinlied op melodie van “que sera, sera” en “Ik zou wel eens willen weten”.

Eenzaamheid hoort bij het leven, het is van alle tijden en van iedereen. We moeten eenzaamheid omarmen en bespreekbaar maken. Dat is het prikkelende uitgangspunt van Voor Eenzaamheid in Zoetermeer, een initiatief van het Platform Voor Eenzaamheid, Zoetermeer tegen eenzaamheid en Wijck, samen cultuur maken.

Vanaf december zijn er al kunstenaars actief in tien Zoetermeerse wijken, met de bedoeling het thema eenzaamheid te bevrijden uit de kooi van het stilzwijgen en er samen met bewoners over van gedachten te wisselen. Ze zetten daarvoor de meest uiteenlopende strategieën en middelen in: fotografie, slaapliedjes, een Facebookgroep, een ijsbeer, een beeld, een aanplakzuil vol tekeningen, een koor, verfsporen, een brief van Anna Blaman, gedichten en verhalen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com