18 mei 2024

Haaglanden – Te weinig parkeerplekken op werk

Recent onderzoek van parkeerplatform Toogethr wijst uit dat bij een derde van de zakelijke parkeerders die wel eens mis grijpt naar een parkeerplek bij het werk, de werkgever géén oplossing biedt.

Dit terwijl het de grootste irritatie (29%) oproept. Sterker nog; bij automobilisten die voor een zakelijke afspraak wel eens op een andere locatie parkeren, heeft het voor 2 van de 5 (39%) een negatieve invloed op de mening over de klant of opdrachtgever. Het liefst willen ze zicht of er plek is, ofwel waar er een parkeerplek beschikbaar is (23%). Parkeren blijkt een onderschat onderdeel van de zakelijke mobiliteit.

Ondanks de nieuwe manier van werken in de afgelopen twee jaar waarin veel thuis gewerkt wordt, reist nog steeds het grootste deel van de zakelijke reiziger met de auto. Als het op parkeren aankomt vinden ze het belangrijkste dat er voldoende plek beschikbaar is (57%). Helaas komt het regelmatig voor dat er verder gezocht moet worden; één vierde heeft zelfs in deze tijd soms of bijna nooit een parkeerplek. En dat geeft irritatie – waar jongeren overigens meer last van hebben dan ouderen. Dat parkeren aanzienlijke invloed kan hebben op de negatieve gemoedstoestand, blijkt uit het feit dat het zelfs de mening over de opdrachtgever kan veranderen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com