20 mei 2024

Delft – Stad behaalt zilver bij Groene Stad Challenge 2021

De uitslag van de Groene Stad Challenge 2021 is maandag 24 januari jl. bekend gemaakt. Delft behaalt de tweede positie (zilver) in de categorie ‘Groenste stad van Nederland’.

De Groene Stad Challenge brengt de groenpotentie in de woonomgeving van ruim 5,6 miljoen inwoners van Nederland (103 gemeentes) in kaart. Op basis van data-analyses, satellietbeelden, luchtfoto’s en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) ontstaat diepgaand inzicht in de mate van vergroening per wijk of buurt. De analyse is gedaan tot op een detailniveau van 50 cm nauwkeurigheid. Zo wordt duidelijk waar het al goed gaat en waar vergroeningspotenties aanwezig zijn.

Vergroening begint volgens wethouder Brandligt met inzicht. “Weten waar de kansen liggen is van groot belang om Delft groener te maken. Welke buurt is het groenst? Hoeveel groen heeft iedere inwoner tot zijn beschikking? En waar ontbreekt het aan beplanting? Uit de challenge blijkt dat er in Nederland nog voor zeker 35.000 voetbalvelden aan groen te winnen is. Ook is er ruimte voor het planten van nog eens 93.485 bomen, en zijn de helft van de gemeten tuinen nog meer dan 30% te vergroenen. Een enorme groenpotentie en daar dragen wij in Delft heel graag aan bij.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com