22 juli 2024

Leidschendam-Voorburg – Nieuwe fitplaatsen in Stompwijk en Leidschendam

In Stompwijk en Leidschendam zijn op woensdag 26 januari door wethouder sport Astrid van Eekelen nieuwe fitplaatsen geopend. De speel- en sportplaatsen bieden inwoners van alle leeftijden de gelegenheid om te bewegen en elkaar te ontmoeten.

De Sport- en Speelplek aan de Pinksterbloem in Stompwijk biedt voor iedereen een sportieve beleving. Er is een speelplek voor kinderen, een sportplek voor volwassenen met diverse toestellen en een voetbalveld en voor de 55-plussers is er een beweegplein. Op het plein kan onder andere jeu de boules gespeeld worden en er zijn dam- en schaakborden. Een mooie sportieve ontmoetingsplek voor de inwoners van Stompwijk.

De drie zones aan de Valkhof in Leidschendam vormen een diverse fitplaats. In de Bootcamp zone kan getraind worden in combinatie met toestellen en obstakels, de Sport zone geeft ruimte voor een potje voetbal of basketbal en in de Natuurlijk Spelen zone kunnen kinderen klauteren en zichzelf uitdagen in de groene omgeving van de fitplaats. Voor iedereen is er iets te beleven.

Door de huidige corona maatregelen hebben beide openingen in een kleinschalige setting plaatsgevonden waar partner Sport en Welzijn leuke activiteiten organiseerde voor de kinderen van basisschool Maerten van de Velde en groep 8 van basisschool De Trampoline.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com