18 mei 2024

Regionieuws TV- Gemeente Rijswijk meest groene stad, Westland scoort slecht. Natuur Delfland Reactie

De gemeente Rijswijk is winnaar van de Groene Stad Challenge 2021. Dit is een opsomming van gemeenten in Nederland die het meest groen zijn. Op de tweede plaats is Delft geëindigd. Uit onze regio staat Zoetermeer op 21 en Maasssluis op 35. De gemeente Westland staat ergens onderaan. Van de afzonderlijke dorpen is Maasland het groenste met de 74-ste plek. De uitkomst is bepaald op basis van data-analyses, satellietbeelden en luchtfoto’s. Daardoor is diepgaand inzicht verkregen in de mate van vergroening per wijk of buurt. Volgens wethouder Brandligt van Delft geeft het onderzoek meer inzicht in waar er nog meer groen geplant kan worden. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com