23 april 2024

Zoetermeer – PvdA start enquête Afvalbeleid

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft vorig jaar een nieuw Afvalbeleidsplan vastgesteld. Omdat veel Zoetermeerders daar tegen zijn, komt er een referendum over. De vraag waar Zoetermeerders ja of nee tegen kunt zeggen is: Wilt u dat het nieuwe afvalbeleid wordt ingevoerd? De PvdA Zoetermeer vindt dat het referendum met maar één vraag onvoldoende informatie biedt om nieuw afvalbeleid op te baseren en wil weten wat de inwoners van Zoetermeer vinden. De partij start daarom een enquête.

De PvdA heeft in de raad tegen het Afvalbeleidsplan gestemd, omdat ze tegen het nieuwe afrekensysteem zijn, waarbij je straks niet gaat betalen voor de hoeveelheid afval die je weggooit, maar voor hoe vaak je je kliko aan de straat zet of een afvalzak in de ondergrondse container bij je flat gooit.

In de week van 28 februari tot 6 maart besteedt de PvdA extra aandacht aan het Afvalbeleidsplan en het referendum en komt de partij met een tussenstand.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com