23 april 2024

Regionieuws TV -Den Haag kampt met 500 leraren tekort in het basisonderwijs. Studenten voor de klas?

Het lerarentekort in Den Haag is groot, er zijn 500 leraren tekort en dat is 16 procent. Door de coronacrisis hebben leerlingen vertragingen opgelopen en is de kloof tussen leerlingen met en zonder achterstanden groter geworden. De druk op leraren is ook toegenomen. Dit zijn belangrijkste dingen waar de gemeente en scholen de komende jaren aan gaan werken. Dit gebeurd onder leiding van wethouder Bredemeijer van onderwijs. Een van de ideeën om het lerarentekort aan te pakken is om studenten te begeleiden en matchen met basisscholen die ondersteuning in de klas zoeken. Ze gaan dan aan de slag als ondersteuner, verdienen geld en helpen met het wegnemen van de werkdruk van leerkrachten. Leerlingen krijgen zo extra ondersteuning en begeleiding en daarmee wordt gewerkt aan het terugdringen van achterstanden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com