21 mei 2024

Regionieuws TV – Beroving, afpersing en mishandeling: familie uit Voorburg wacht zware straffen

Berovingen, oplichtingen, afpersingen, mishandelingen, het drogeren van slachtoffers, identiteitsfraude: Een 28-jarige man uit Voorburg heeft dit volgens het openbaar ministerie allemaal gedaan tot hij werd opgepakt in oktober 2020. Het gaat om 21 strafbare feiten. Daarbij werd hij vaak geholpen door zijn 27-jarige broer en 49-jarige vader. Er is  zes jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen de  hoofdverdachte. TBS betekent dat hij na zijn gevangenisstraf wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek en daar niet uitkomt voordat de behandelaars vinden dat hij weer de maatschappij weer in kan. Volgens de officier van justitie denkt de verdachte alleen maar aan geldelijk gewin en wat dat met anderen doet maakt hem niet uit. Hij deinst niet terug om slachtoffers te maken, ook onder jonge mensen. Zo zou hij onder andere een 15-jarig meisje hebben gedrogeerd en beroofd. Dit gebeurde ook met een vrouw die zo haar auto, telefoon, rijbewijs en bankpassen kwijtraakte. Omdat al eerder psychische stoornissen bij de man werden vastgesteld is nu dwangverpleging geëist naast de 6 jaar cel. Tegen de vader is 30 maanden cel geëist en tegen de broer 8 maanden. De uitspraak is over 2 weken. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com