21 februari 2024

Rijswijk – Meest duurzame wijk van Nederland

Het woon-winkelcomplex De Koploper in RijswijkBuiten heeft op 27 januari zijn hoogste punt bereikt. De gemeente Rijswijk en Dura Vermeer realiseren in deelgebied Parkrijk een woon-winkelcomplex van zeven etages met 135 sociale huurwoningen die worden verhuurd door Rijswijk Wonen. Ook worden 20 woningen verhuurd aan Stichting De Blauwe Parel, een woon- en werkinitiatief voor jonge mensen met en zonder verstandelijke beperking. De winkelruimten in het complex worden verhuurd door Lidl Nederland, daarnaast vestigt een nieuw filiaal van de supermarktketen zich in dit complex.

De bouw van het woon-winkelcomplex is in april vorig jaar gestart en verloopt voorspoedig. En dat is maar goed ook. ‘De bouw van huurwoningen in Rijswijk is hard nodig gezien de krapte op de woningmarkt in Rijswijk en de regio. In dit complex komen 135 huurwoningen waarvan een groot gedeelte bestemd is voor senioren. Zij laten een (eengezins)woning achter die vervolgens weer door iemand anders kan worden bewoond’, aldus wethouder Johanna Besteman (wonen).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com