21 februari 2024

Zuid-Holland – Gedragscode voor recreatie op stille stranden

Partij voor de Dieren wil bescherming van de stille stranden, die onderdeel uitmaken van natuurgebieden in Zuid-Holland.

Daarom heeft Partij voor de Dieren tijdens een vergadering van Provinciale Staten in Zuid-Holland aan het provinciebestuur gevraagd om een gedragscode in te voeren op de stille stranden. Een dergelijke gedragscode biedt bescherming aan en voorkomt overbelasting van die natuur.

Het strand is een prachtige plek voor de inwoners in Zuid-Holland om te wandelen, te sporten of om gewoon lekker uit te waaien. Sporten en recreëren in de buitenlucht doet goed. De rust en openheid van het strand zorgt voor minder stress, bewegen in de buitenlucht geeft mensen energie. Het is een geliefde plek om lekker uit te waaien: voor een wandeling, een duik in zee of om te sporten.

Stille stranden maken deel uit van aangewezen natuurgebieden en zijn een thuis voor veel dier- en plantensoorten. Recreatie in die gebieden mag niet leiden tot verstoring van de natuur en dieren of vervuiling van de omgeving door zwerfafval. Daarom heeft Hanke Hoogerwerf, Statenlid van de Partij voor de Dieren, tijdens de Provinciale Statenvergadering op 2 februari aan het provinciebestuur gevraagd om aan de slag te gaan met een gedragscode voor recreatie op de stille stranden. Zo’n gedragscode leidt tot afspraken en gedragsregels voor recreatie, die bescherming gaat bieden aan de aangewezen Natura 2000-gebieden en andere aangewezen natuurgebieden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com