18 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Verkiezingsprogramma PvdA gelanceerd

De Partij van de Arbeid in Leidschendam-Voorburg heeft haar verkiezingsprogramma gelanceerd. Onder het motto ‘Niemand in de kou’ gaat de partij de komende gemeenteraadsverkiezingen in. Belangrijke thema’s zijn wonen, bestaanszekerheid en leefbare en duurzame wijken. Met een diverse kandidatenlijst van 24 mensen staat de partij voor een sociaal, eerlijk en sterk Leidschendam, Voorburg en Stompwijk.

Het programma bevat de belangrijkste speerpunten van de partij en de concrete voorstellen waarmee de partij die wil gaan bereiken. De PvdA heeft tal van ideeën om de gemeente socialer en eerlijker te maken. Alle nieuwbouwprojecten in de gemeente moeten bijvoorbeeld voor 30% uit sociale huurwoningen bestaan. En koophuizen zijn om in te wonen, niet om mee te beleggen, dus de PvdA stelt een zelfbewoningsplicht voor.

Verder wordt het pakket van de Ooievaarspas uitgebreid met gratis peuteropvang en voorschoolse educatie. En elke wijk krijgt een wijkplan, net als in Leidschendam-Noord, om sociale verbanden, veiligheid en leefbaarheid in de wijken te versterken. Afval- en verkeersoverlast zijn op verschillende plekken een groot probleem. Door gericht toezicht (soms met camera’s), door meer inzet op openbaar vervoer en door het gericht invoeren van betaald parkeren, wordt de leefbaarheid van de gemeente vergroot.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com