16 juni 2024

Regionieuws TV – Kamervragen over energieprijzen Glastuinbouw, duurzaamheidsprojecten stilgelegd

In de Tweede kamer zijn vragen gesteld over de hoge energieprijzen in de glastuinbouwsector. CDA kamerlid Boswijk stelde dat verschillende bedrijven in de problemen komen. Ook worden duurzaamheidsprojecten stilgelegd vanwege geldgebrek. Het kamerlid bezocht onlangs bedrijven in Westland. Regelingen die ervoor zorgen dat gasgestookte verwarmingsinstallaties rendabeler zijn dan duurzamere verwarmingsmethoden werden besproken en ook de hoge gasprijzen kwamen aan bod.

Ook de huisvesting van arbeidsmigranten is een groot probleem in Westland. In de Tweede kamer is aan de minister gevraagd welke maatregelen hij gaat nemen om de glastuinbouw te ondersteunen en of de minister binnenkort in overleg gaat met de sector.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com