4 maart 2024

Den Haag – Haags wereldkoor Voces del Mundo bestaat 20 jaar

In 2022 viert het Haagse wereldkoor Voces del Mundo feest. Op 13 februari bestaat het koor officieel twintig jaar. Dat gaat groots gevierd worden door het hele jaar heen. Op het programma staat een workshop Georgische zang op 26 maart, een feestmiddag voor de koorleden in mei, een concert in juni en een groot jubileumconcert op 30 oktober.

In februari beginnen de repetities voor het jubileumconcert, waarin het koor nieuw repertoire zal laten horen. Daarom is dit hét moment om in te stappen en mee te komen zingen. Alle stemsoorten zijn van harte welkom, vooral bassen en tenoren. Ook projectzangers kunnen meedoen.

Voces del Mundo is een meerstemmig koor en het bestaat uit 25 zangers en zangeressen. Met veel enthousiasme en plezier zingt het koor (a capella) onder leiding van dirigent Jorina van Bergen. Op het repertoire staan liederen uit alle delen van de wereld, van Scandinavië tot Mexico en van de Balkan tot Nieuw-Zeeland. Voces del Mundo is voor zover bekend het enige koor in zijn soort in de regio Den Haag.

Iedereen die plezier heeft in zingen en affiniteit heeft met het repertoire is welkom. Het is niet nodig om noten te kunnen lezen of een geschoolde stem te hebben. Het koor repeteert op dinsdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in Wijkgebouw Eltheto, Azaleastraat 2, Den Haag. Belangstellenden kunnen op dinsdagavond vrijblijvend kennis komen maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com