25 april 2024

Zuid-Holland – Gezocht: Jongeren die zich inzetten voor groen in de stad

Jongeren die zich in willen zetten voor groen in de stad, Groen Traineeship Zuid-Holland 5 maart van start.

Steeds meer jongeren willen zich inzetten voor de natuur, maar ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen. IVN Natuureducatie nodigt deze jongeren uit om mee te doen aan het Groene Traineeship ‘Zwermen door stadse bossen’. Tijdens dit traineeship bedenken ze manieren om nóg meer jongeren bij de Zuid-Hollandse natuur te betrekken. En natuurlijk gaan de trainees ook aan de slag met snoeien, schoffelen en planten.

Ze poppen steeds vaker op in buurten: Tiny Forests, kleine inheemse bosjes die samen met kinderen en buurtbewoners worden aangelegd. Deelnemers aan het Groene Traineeship gaan één dag per week aan de slag met een campagne om jongeren te betrekken bij de aanleg en het beheer van Tiny Forests in Zuid-Holland. De trainees bezoeken verschillende inheemse bosjes en als klap op de vuurpijl organiseren ze een feestelijke plant- en snoeidag. Trainees krijgen verder de kans om workshops en trainingen te volgen en deze kennis om te zetten in actie. Zo leren ze de wereld van natuur- en milieuorganisaties van binnenuit kennen en dragen hun steentje bij.

Door corona hebben veel jongeren de afgelopen twee jaar noodgedwongen veel thuisgezeten. Daarom is het nu tijd om de laptop opzij te schuiven en de handen uit de mouwen te steken. Lekker actief en sociaal aan de slag in de buitenlucht. Bovendien vergroenen jongeren hiermee hun cv, leren ze meer over natuur, milieu en duurzaamheid en worden ze zich meer bewust van de mogelijkheden voor een groene en duurzame wereld.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com